Jättegod "färskost", billig och lätt att göra.
Instruktioner
- Blanda fil och gräddfil i en kastrull och värm till 50 grader, använd termometer.
Häll massan i kaffebryggtratt med pappersfilter.
Låt stå tills vasslan runnit av (2- 3 timmar).
- Här är den färdig, men kan smaksättas men lite salt, vitlök och persilja eller kummin eller svartpeppar allt efter smak.
Dela gärna upp i små "ostar" och svep in i folie eller packa i burkar.
Osten passar bra till kex eller på bröd eller till grönsallad.
- Anm. Tänk på att man kan göra på småskvättar man får över. Jag har gjort på A-fil också
Publicerat den
7 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man smaksätta redan i kastrullen eller bör detta ske efteråt? Låter som ett bra recept i alla fall, jag vill prova med vitlök :)