Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord Boursin

(1 kommentar)  
Hemgjord Boursin Hemgjord Boursin
  • Tid: 3 timmar 10 minuter
Skriv ut

Jättegod "färskost", billig och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda fil och gräddfil i en kastrull och värm till 50 grader, använd termometer. Häll massan i kaffebryggtratt med pappersfilter. Låt stå tills vasslan runnit av (2- 3 timmar).
  2. Här är den färdig, men kan smaksättas men lite salt, vitlök och persilja eller kummin eller svartpeppar allt efter smak. Dela gärna upp i små "ostar" och svep in i folie eller packa i burkar. Osten passar bra till kex eller på bröd eller till grönsallad.
  3. Anm. Tänk på att man kan göra på småskvättar man får över. Jag har gjort på A-fil också

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ulrika91 7 september 2009

    Kan man smaksätta redan i kastrullen eller bör detta ske efteråt? Låter som ett bra recept i alla fall, jag vill prova med vitlök :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.