Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord chokladglass utan ägg

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den här äggfria glassen smakar som chokladmousse, fast godare. Servera gärna med en nypa havssalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron.
  2. Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull, sjud upp under omrörning. Vispa försiktigt ner chokladen i mjölkblandningen tills smeten blir slät. Blanda sedan ner vaniljen.
  3. Häll upp i bunke som går att täcka över. Låt glassmeten svalna i rumstemperatur, ställ den sedan i kylen över natten.
  4. Rör om innan du häller smeten i glassmaskin. Följ sedan maskinens instruktioner. Om glassen upplevs som lös kan du ställa in den i frysen cirka en timme innan du serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.