Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord färskost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta blev då en höjdare i min smak och dessutom så enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm filmjölken till ca 50º. Ta grytan från spisen och rör ned gräddfilen. Häll massan genom silduk eller kaffefilter med ren tratt. Eller lägg en tunn kökshandduk eller några lager hushållspapper i ett durkslag.
  2. Ställ att rinna av i kylskåp i minst 4 timmar (spara vasslan till brödbak, den kan frysas om du inte ska baka idag).
  3. Efter 4 timmar i kylen smaksätter du din färskost som du vill, t. ex med det jag har angivit bland ingredienserna.
  4. Bre färskosten på tunnbröden och rulla ihop till valfritt antal. Skär dem sen till snittar. Servera till en god och mustig soppa eller till det du själv vill ha.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.