Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord majstortilla

(1 kommentar)  
Skriv ut

Glutenfria. Laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda majsmjöl och salt i en skål. Tillsätt först 2,5 dl av vattnet, lite i taget under omrörning. Knåda degen och tillsätt mer vatten matskedsvis tills degen blivit smidig. Dela degen i 14 bitar. Kavla ut varje bit mellan bakplåtspapper till en tunn rund kaka ca 14 cm i diameter. Grädda i varm stekpanna utan fett 1-2 minuter tills det bildas gyllene fläckar på stekytan, vänd och grädda andra sidan 1-1,5 minut. Lägg dem i folie för att hindra förtorkning.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tilda___ 25 april 2010

    Jag år inte till det. Vätskan liksom ångar bort på ovansidan innan det blir ngn stekyta på undersidan, och översidan blir "knaprig" Har provat med lite olika temperaturer på plattan. Några tips??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.