Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjort kakaopulver

 
Skriv ut

Toppen att ha hemma när sötsuget sätter in. Rör ner i varm mjölk eller pudra över vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vaniljstången. Mal den med ½ dl av sockret och resten av kryddorna i en kaffekvarn eller med en mixerstav. Alternativt kan du mortla för hand.
  2. Blanda kryddblandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på burk med tättslutande lock.
  3. Till en kopp choklad: Värm 2 dl mjölk och blanda ner 1 dryg msk av det smaksatta kakaopulvret. Värm ytterligare ½ dl mjölk i en kastrull och vispa kraftigt med en visp eller mixerstav till ett skum. Lägg skummet på toppen av den varma chokladdrycken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.