- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Låt en hemlagad nyponsoppa kröna middagen, utflyktsryggan och träningsbagen i höst! Servera gärna med en klick vaniljglass och grovkrossade mandelbiskvier.
Instruktioner
- Blötlägg nyponen ca 5 min.
- Skrubba citronen väl i ljummet vatten och riv skalet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka nyponen i halva mängden vatten med citronskal och vaniljstång/frön tills nyponskalen mjuknar, ca 10 min. Lyft ur vaniljstången. Mixa soppan med en stavmixer och häll av i en sil.
- Koka upp återstående vatten tillsammans med sockret tills det smälter. Blanda ner nyponsoppan, koka upp och red av med potatismjöl utrört i lite vatten.
- Ät soppan varm, ljummen eller kall.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar