Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord RisiFrutti gröt

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God, relativt nyttigt alternativ till det köpta mellanmålet. Vad som är extra bra, är att man själv har bättre koll på vad man använder för ingredienser, utan tillsatsmedel o dyl. Detta recept är resultatet efter mitt lilla experiment och egna alternativ till det dyra färdigköpta mellanmålet, där man själv kan anpassa portionsstorleken och välja sin egen topping.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka upp grötris, vatten och salt. Låt småkoka under gläntat lock tills vattnet kokat in i riset (ca 10 minuter). Tillsätt margarinet och rör runt tills det smält. Tillsätt därefter matlagningsgrädde, kanelstång, vanillinsocker och sötningsmedel. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och koka på medelsvag värme. Rör med jämna mellanrum, för att undvika att det fastnar i bottnen och blir bränt. Låt koka i ytterligare 20-30 minuter. Om gröten är för lös, koka utan lock samtidigt som man rör om hela tiden, tills lagom konsistens. Om gröten är för tjock, tillsätt mjölk och späd tills lagom konsistens. Portionera ut i mindre runda plastbyttor med lock och ställ genast i kylen. Servera med valfri topping: Ex. Lättsockrad sylt, färska bär etc.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.