Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbulleglass

 
Skriv ut

Krämig vaniljglass fylld med smarriga bullbitar och en kanelsås som blir knäckig och god i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden fluffig i en bunke. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en frystålig skål. Skär bullarna i småbitar och rör ner dem i glassmeten. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 timme.
  2. Kanelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner kanel, socker och florsocker. Låt det puttra på svag värme i några minuter. Låt den kallna.
  3. Ringla ner såsen i glassen innan den frusit helt. Rör om lite försiktigt. Låt glassen frysa helt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.