Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord vaniljsås

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här är lätt och snabb att koka ihop och bättre än pulvervarianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och låt såsen sjuda upp under omrörning.
  2. När det har svalnat tillsätts vaniljsockret.
  3. Mmmmm.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • PinkLadie 17 augusti 2008

    Så lätt och gott! Varför har jag inte gjort denna tidigare?!

  • good_sina 28 oktober 2008

    Gjorde denna precis. Blev jätte gott. Och jag slapp gå hela vägen ner till affären för att köpa färdig vanlijsås. skönt. =)

  • MatmammanAnne 21 januari 2009

    Så himla enkelt, så himla gott. Aldrig mera Ekströms!

  • WilenX 26 maj 2009

    Går det att ha denna vaniljsås på tårta?

  • guardianlinda 11 juli 2009

    Blev så pajsugen hemma och av en slump var vaniljglassen slut i frysen.....Blev så glad när jag hittade detta toppenrecept på vaniljsås......Jag fick späda med lite mera mjölk.....All sås är slut, vi var 2 personer som åt....Nästa gång blir det dubbel sats......Stort tack för ett toppenrecept som givetvis får högsta betyg/Kram Linda

  • MalinF 16 augusti 2009

    Gjorde dubbel sats, och det var nog den lättaste, hemmagjorda vaniljsåsen jag någonsin gjort. Inte nog med det så är den mycket godare än vaniljsåsen man gör på pulver(:

  • ulbe08 10 januari 2010

    Tack vare tidigare inlägg så gjorde jag också dubbel sats....tur det, för den blev väldigt god och var enkel att göra dessutom!! Jag tillsatte några droppar vaniljessens i min...

  • maithab 23 maj 2010

    Aha, det finns en variant med vetemjöl också. Jag har bara gjort "enkel vaniljsås" med potatismjöl som redning (och mer mjölk) och där man kan blanda i vispgrädde om man vill på slutet. Får väl testa den här också.

  • lena4 23 maj 2010

    Helt perfekt. Enkel att göra och supergod. Den kommer jag att göra många gånger. Betyget blir fem +

  • fijja 1 juli 2010

    Lite ägglik smak, men det kanske var att jag kokade för länge? Bra recept iallafall, där man slipper slänga äggvitor och klarar sig på få ingredienser.

  • heididiane 25 augusti 2012

    Använde endast ägggulor för en gulare färg men annars ett mycket enkelt och gott recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.