Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord ägglikör

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hittade receptet i en gammal Allt om mat (1984). Har inte testat själv än

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölken med vaniljstången, som först snittats på längden. Låt kallna. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och florsocker, rör ner den kalla mjölken. Blanda eventuellt i lite vispgrädde (ovispad) Rör tills blandningen blir helt slät. Rör långsamt och försiktigt i spriten. Se till att vätskorna har samma temperatur, annars kan de dela på sig. Låt helst likören stå kallt ett par veckor. Man kan dricka den direkt, men den blir godare och gulare ju längre den står.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.