Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord äppeljuice

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 dagar 40 minuter
Skriv ut

Mycket simpelt och lätt recept på äppeljuice, smakar helt underbart! Perfekt för de som äger äppelträd och inte vet var de ska göra av äpplena :)Själv använder jag gröna, lite syrliga, mjöliga äpplen men receptet funkar till alla äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äpplena, ta bort kärnhusen.
  2. Häll i vatten i en stor gryta/bunke/kärl eller dyl. Häll i så mycket socker som önskas. Blanda ut vinsyra och natriumbensoat med lite vatten och häll i grytan. Ta i äpplena, rör om lite grann. Sätt på lock, och ställ svalt i tex kylskåp/matkällare/garage/ut på altanen. Låt stå i 3 dygn och rör om 1 gång om dagen.
  3. Sila ut äpplena på 3:e dagen och häll upp på flaskor, går att frysas in.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nackabo 5 september 2013

    Detta är väl äppelsaft och inte juice

  • cassiopeja 5 september 2013

    Jag kan skriva vatten blandat med äpple också, är det så noga?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.