Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord glasstårta med marängbottnar

 
Hemmagjord glasstårta med marängbottnar Hemmagjord glasstårta med marängbottnar
Skriv ut

Underbar tårta som går att variera allt efter eget smak och tycke! Man kan även använda marängsmeten och göra "vanlig" marängtårta i olika former med olika sorters fyllningar/toppingar :) På den andra bilden här har jag gjort med vanlig grädde istället för glassmet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125º Vispa äggvitorna styvt. Häll i sockret och vispa i 5 min. Vänd ned vaniljsocker och potatismjöl med en slickepott.
  2. Bred ut till valfri form, t ex två runda, två rektanglar eller ovaler. (TIPS! Vill du göra stor tårta gör du en stor botten och sedan nästa dag gör du en till botten)
  3. Grädda mitt i ugnen 1 ½ timme, stäng av ugnen men öppna inte luckan och låt bottnarna kallna minst 1 timme men gärna över natten.
  4. Dags att vispa glassmet: Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och socker. Vänd försiktigt ihop blandningarna.
  5. Smaksätt ev med t ex hackad daim, frysta halvmixade bär eller rör ihop kakao+socker med lite vispgrädde innan du börjar vispa så får du chokladglass.
  6. Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Bred ut lite mindre än hälften av glassmeten. Lägg på nästa botten. Bred ut resten av smeten och strö över t ex hackad daim eller frysta bär. Täck alltsammans med plastfilm och frys ned över natten
  7. TIPS 2 På bilden har jag format marängsmeten till en 8 när min dotter fyllde just åtta år men man kan även forma smeten till pumpa eller spöke på Halloween, katt, nalle eller annan rolig form som barnet tycker om, julgran till julgransplundringen osv. Då gör jag en sats marängsmet men gör inte två bottnar utan breder glassmeten ovanpå en enda botten och fryser in. Endast fantasin sätter gränser :)
  8. TIPS 3 Gör tårtan som vanlig tårta, inte glasstårta :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.