Super god sylt att fylla rulltårtan, toppa morgon yoghurten, servera till pannkakorna eller till god vanilj glass.
Instruktioner
- Lägg bär och syltsocker i en rymlig kastrull och låt koka upp på medelhög värme.
- Dela vaniljstången nästan hela vägen, stången ska se ut som ett v. Skrapa ur kärnorna och lägg ner både stången och kärnorna bland bären i kastrullen.
- Låt sylten koka 5-6 minuter, rör då och då. Det tar cirka 5 min av kokning för alla bakterierna i bären att dö, så sätt timern när det börjat koka ordentligt.
- Skölj under tiden glasburkarna till sylten med en blandning av natriumbensoat och varmt vatten så de blir ordentligt rena.
- När sylten kokat klart, ta kastrullen av plattan och häll upp lite av sylten i en liten kopp och häll i natriumbensonat, rör runt tills pulvret är helt upplöst. Blanda sedan ner detta i kastrullen igen och rör ordentligt och fiska till sist upp vaniljstången.
- Häll upp på glasburkarna, sätt på locken och låt svalna i rumstemperatur.
Knyt fast en liten etikett och förvara gärna svalt och mörkt för längre hållbarhet.
Publicerat den
12 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar