Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord jordgubbssylt

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Super god sylt att fylla rulltårtan, toppa morgon yoghurten, servera till pannkakorna eller till god vanilj glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bär och syltsocker i en rymlig kastrull och låt koka upp på medelhög värme.
  2. Dela vaniljstången nästan hela vägen, stången ska se ut som ett v. Skrapa ur kärnorna och lägg ner både stången och kärnorna bland bären i kastrullen.
  3. Låt sylten koka 5-6 minuter, rör då och då. Det tar cirka 5 min av kokning för alla bakterierna i bären att dö, så sätt timern när det börjat koka ordentligt.
  4. Skölj under tiden glasburkarna till sylten med en blandning av natriumbensoat och varmt vatten så de blir ordentligt rena.
  5. När sylten kokat klart, ta kastrullen av plattan och häll upp lite av sylten i en liten kopp och häll i natriumbensonat, rör runt tills pulvret är helt upplöst. Blanda sedan ner detta i kastrullen igen och rör ordentligt och fiska till sist upp vaniljstången.
  6. Häll upp på glasburkarna, sätt på locken och låt svalna i rumstemperatur. Knyt fast en liten etikett och förvara gärna svalt och mörkt för längre hållbarhet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.