Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda snackssnäckor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

När det kommer gäster är det härligt att kunna bjuda på hemmagjorda snacks snäckor istället för chips eller salta pinnar. Gör ditt eget snacks. Det är lättare än du tror. Mycket kan göras i förväg och frysas ner. Då gästerna kommer tar du bara fram de frysta rullarna och vips kan du överraska med varma och spröda snacks snäckor direkt från ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka matfettet i mindre bitar. Kör mjöl, matfett och vatten i en matberedare till en smidig deg. Forma degen till en boll och vira in den i plastfilm. Låt den ligga kallt i kylskåp och vila minst 1 timme.
  2. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut var bit till en rektangel på 10 x 30 cm.
  3. Bred tomatpesto på en, grön pesto på en och stö riven ost över den tredje rektangeln.
  4. Rulla ihop degplattorna från bredsidan och lägg dem i frysen ca 10 min. Värm under tiden upp ugnen till 230º (varmluft 220º).
  5. Skär var rulle i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  6. Grädda snäckorna mitt i ugnen ca 10 tills de är gyllengula och spröda.
  7. Tips: Ha alltid ett par rullar liggande i frysen. De ska bra tina i 30 min, skäras i skovor och gräddas. Så är där nybakade snacks snäckor i handvändning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.