Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjorda tacoskal

 
Skriv ut

Gillar ni precis som jag tacos och tycker att det är det är dyrt att köpa alla dessa saker som man skall ha till. Gör era egna skal så mycket godare och dessutom billigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta majsströ/majsmjöl tillsammans med bakpulver, salt och spiskummin i en stor bunke. Mot slutet får man kvar en dryg matsked med lite större majsflingor som man inte tar med. Slå i vatten och olja och arbeta samman till en slät deg. Efter några minuter är degen seg och formbar.
  2. Dela degen i 12 -16 lika stora bitar. (16 st ger normalstora tacos), som vänds i majsströ/majsmjöl och kavlas ut till tunna kakor. Grädda kakorna i en ganska het stekpanna utan fett. Beräkna gräddningstiden till ca 2 minuter på varje sida. Håll koll så att bröden inte blir brända. Vik ihop skalen och låt dem svalna. Skalen kan också hängas över ett skaft för att få det riktiga utseendet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.