Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjort smör

 
Skriv ut

Jättegott men om du har kylen för svalt så får du ha smöret framme en stund innan användning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Vispa tills det bildas små smörkulor och smöret börjar vattna sig.
  2. Vänd över smöret i en finmaskig sil. Tryck ut vätskan (kärnmjölken) med baksidan av en matsked. När smöret blivit en hård klump ta upp det i handen och kramar ur resten av kärnmjölken under rinnande vatten.
  3. Vattnet bör inte vara varmare än smöret, hellre kallare. Var noga med att ”tvätta” smöret ordentligt, det ger längre hållbarhet och smöret blir lättare att smaksätta med te x. olja eller yoghurt.
  4. När all vätska är borta rulla in havssalt i klumpen och nu har du ditt eget hemmagjorda smör. Här kan du nu välja om du vill smaksätta ditt smör. Antingen med några droppar god olja, som oliv, basilika, vitlök etc. Eller naturell matlagningsyoghurt. Bägge alternativen ger ett mjukare smör.
  5. Förvara i burk med lock i kylskåp. Hållbarhet : 1 vecka.
  6. 3 dl vispgrädde ger ca 100 g smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.