Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjort aprikosglass.

 
Skriv ut

Ni kan gärna använda något annat istället för aprikoser, men jag rekommenderar starkt att smaka just den här recepten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela aprikoserna och kasta kärnorna. Kör de till en slät puré i din matbredare eller mixer.
  2. Vispa grädde och socker. Vispa i aprikospurén, mjöl och vaniljextrakten.
  3. Häll glassmeten i en frystålig behållare (använd gärna en gammal, plast förpackning från den glass som du har köpt förut)
  4. Täck över och frys i 1 timme.
  5. Ta ut glassen ur frysen och vispa rejält, täck över den igen och ställ den i frysen i ytterligare 1 timme.
  6. Upprepa vispandet och infrysningen en gång till, sedan frys tills glassen är nästan stel.
  7. Vispa en sista gång, täck över och ställ den i frysen tills den ska ätas.
  8. Tips! Flytta glassen till kylskåpet 15 minuter innan serveringen så att den hinner mjukna lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.