Ni kan gärna använda något annat istället för aprikoser, men jag rekommenderar starkt att smaka just den här recepten!
Instruktioner
- Dela aprikoserna och kasta kärnorna. Kör de till en slät puré i din matbredare eller mixer.
- Vispa grädde och socker. Vispa i aprikospurén, mjöl och vaniljextrakten.
- Häll glassmeten i en frystålig behållare (använd gärna en gammal, plast förpackning från den glass som du har köpt förut)
- Täck över och frys i 1 timme.
- Ta ut glassen ur frysen och vispa rejält,
täck över den igen och ställ den i frysen i ytterligare 1 timme.
- Upprepa vispandet och infrysningen en gång till, sedan frys tills glassen är nästan stel.
- Vispa en sista gång, täck över och ställ den i frysen tills den ska ätas.
- Tips! Flytta glassen till kylskåpet 15 minuter innan serveringen så att den hinner mjukna lite.
Publicerat den
20 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar