Min favorit rätt, sedan jag var liten
Instruktioner
- Lägg lergrytan i vatten ca 1/2h
Gnid in köttet i salt och peppar.
Lägg köttet i grytan
Lägg i delade ansiovisar
ta i
1 lagerblad
1 delad gull ök
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
ca 3 msk sirap
2 msk rödvinsvinäger
4 kryddpepparkorn
4 vitpepparkorn
3 delade morötter
- Sätt på locket in i KALL ugn. Sätt värmen på 250grader
Låt stå ca 1,5h
- SÅS:
Sila skyn ifrån grytan.
- 50 gr rumsvarmt margarin i en djup tallrik.
Häll över ca 4-5msk vetemjöl rör om till en klump.
Lägg klumpen i skyn och vispa.
Ta i lite grädde och låt det koka upp
Klart att servera
Publicerat den
13 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Glömde att tillägga att den går att göra upp till 2 dagar före servering. Servera köttet kallt.
God kväll tänkte bara höra hur stor steken ska vara. tack på förhand