- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En krämig och god pastarätt som får det att vattnas i munnen. För den som gillar ädelost och lagom hetta är detta en utmärkt rätt. Den färdiga kycklingen jag använde var min "Yoghurtmarinerad kycklingfilé", det gick alldeles utmärkt. Man kan använda vilka örter som helst. Perfekt att göra som vegetarisk pastarätt, då utesluter man kycklingen.
Instruktioner
- Finhacka chilin och vitlöken. Fräs i olivoljan på hög värme. Tillsätt vinet och sänk värmen något.
- Sätt på pastavattnet, istället för att salta använd en buljongtärning.
- Finhacka löken och dela champinjonerna i 4 bitar. När allt vin har dunstat bort, tillsätt lök och champinjoner och stek ca 5 minuter. Hacka kycklingen i små munsbitar och tillsätt den. Stek ytterligare 5 minuter tills allt fått fin färg.
- Lägg i pastan i vattnet så fort det börjar koka.
- Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk till såsen. Sänk värmen så att allt bara puttrar. Smält ner osten skuren i bitar och red såsen till lagom tjockhet (den ska vara ganska krämig). Smaka av med svartpeppar.
- När pastan är klar och ligger i durkslagen, tillsätt örterna till såsen och blanda sedan ihop det med pastan. Strö över svarta oliver om så önskas.
Publicerat den
6 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här rätten idag till middag och den var verkligen supergod!