Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het äppelchutney

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Underbart god chutney med lite sting som passar till mycket. Vill du ha en chutney med lite bitar i, spara hälften av äppelbitarna och låt dem puttra med de sista minuterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär i bitar. Blanda lök, vitlök, chili, vinäger, vatten, råsocker och socker i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Lägg i äppelbitarna, kanelstång och stjärnanis. Låt puttra på svag värme. Rör om då och då. När äppelbitarna är så mjuka att de blir till en kräm när du rör med gaffel är chutneyn klar.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Ställ i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.