Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het chiligryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Otroligt god och enkel gryta för den som gillar het mat. Chilin och vitlöken kan man dra ned/upp på beroende på styrkan. Perfekt att laga en stor sats och ha i kylskåpet då den bara blir godare. Ett ganska billigt och kalorisnålt recept också om man passar på när det är bra erbjudanden på kött i affären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora kuber och fräs det i en stekpanna tills det har fått lite yta, häll över i en stor kastrull, gärna gjutjärn. Strimla bacon och ha i grytan, häll på öl och vatten så att köttet täcks.
  2. Hacka chili och vitlök och häll över, tillsätt koriander, spiskummin och oxfond. Låt stå och småputtra 2-4 timmar, koktiden varierar beroende på köttet, men det är klart när köttet faller isär. Kolla till grytan då och då för att hälla på mer vatten, då det kokar bort. Salta och korrigera kryddningen på slutet då mycket smaker kommer fram under tillagningen. Om man vill kan man reda med lite maizena på slutet.
  3. Och bli inte rädd om det är väldigt stark i början av kokningen, styrkan avtar.
  4. Servera med en hemmagjord guacamole, sallad och nachos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.