Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het chiligryta med nötkött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Het och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Hetta upp olja i en stor panna och bryn köttet i omgångar.
  2. Lyft upp köttet ur pannan och lägg det åt sidan så länge. Tillsätt därefter den hackade löken och fräs på svag värme i ca 5 minuter
  3. Ta bort kärnor och hinnor från chilifrukterna och finhacka dem. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med vitlöksklyftorna, tomater, grön chili, öl, chilipulver, spiskummin, oregano och köttbuljong. Var försiktig med chilipulvret och smaka av under tiden som grytan kokar om det behövs mer.
  4. Rör tills allt är väl blandat. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört men inte sönderkokt, ca 1½ timme
  5. Smaka av med salt, peppar, farinsocker och eventuellt med chilipulver eller färdig chilisås. Strö lite hackad persilja över grytan innan servering. Om man vill ha en matigare rätt så servera gärna med ris till, annars räcker det med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.