Skär köttet i tärningar. Hetta upp olja i en stor panna och bryn köttet i omgångar.
Lyft upp köttet ur pannan och lägg det åt sidan så länge. Tillsätt därefter den hackade löken och fräs på svag värme i ca 5 minuter
Ta bort kärnor och hinnor från chilifrukterna och finhacka dem. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med vitlöksklyftorna, tomater, grön chili, öl, chilipulver, spiskummin, oregano och köttbuljong. Var försiktig med chilipulvret och smaka av under tiden som grytan kokar om det behövs mer.
Rör tills allt är väl blandat. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört men inte sönderkokt, ca 1½ timme
Smaka av med salt, peppar, farinsocker och eventuellt med chilipulver eller färdig chilisås. Strö lite hackad persilja över grytan innan servering. Om man vill ha en matigare rätt så servera gärna med ris till, annars räcker det med bröd.