Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het fläskfilè med chili och timjan

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det kan vara svårt att få fläskfilén riktigt smakrik och god. Med chili, peppar och kalvfond får man en härligt doftande fläskfilé med vacker ytfärg. Smöret vid stekningen ger en härlig smak, men man kan naturligtvis använda enbart olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén. Bryn filén runt alla sidor. Gnid in med peppar. Sätt i liten ugnsform. Häll över kalvfond, sweet chili samt 1 dl vatten. Stek i ugn, ca 160 grader, 25 min eller tills innertemperaturen mäter drygt 70 grader. Låt svalna lite och skär upp i ca cm tjocka skivor. Red av vätskan, skyn, med lite majsena och en skvätt grädde så får du en god sås till fläskfilén.
  2. Servera med pasta med lågt GI och grönsaker så har du ett låg GI alternativ.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • majamia 6 april 2008

    Tack för ett underbart recept, det smakade jättegott och såsen blev underbar! Tack för receptet! :-) Mvh Marie

  • Ylvasvea 26 januari 2010

    Helt klart godkänt, det var mkt gott!!! Tack för ett bra recept.

  • cutelillamygirl 8 oktober 2010

    Det här var verkligen jättegott! Ser nu att jag glömde timjan, men den saknade jag inte. Serverade med klyftpotatis, grönsaker och den underbara såsen. Hade i grädde, lite mer kalvfond, soja, balsamvinäger och lite salt. Verkligen mums! 5 starka poäng ger jag.

  • Okänd 11 februari 2011

    Jag håller med föregående inläggare, jättegott. Inte sista ggn detta står på bordet. Det blir en klar 5:a från oss även att jag var feg att inte använda vare sig pepparmix eller timjan. Men det var chilin och fonden som var pricken över i, tror jag. Underbar god smak på detta. Med en krämig potatisgratäng. Blir nästa bjudmat till våra gäster.

  • sotnot 29 oktober 2011

    har gjort detta två gånger och håller på med den tredje så detta fick högt betyg. Vi gör med potatisgratäng till vilket är underbart till.

  • fuling 22 april 2012

    Hur gott som helst! När sambon gjorde "marinaden" till köttet skar han även upp en röd chili som han mixade med resten av ingredienserna. Jag brukar inte gilla allt för stark mat, men det här var verkligen suveränt gott! Åt detta med klyftpotatis och morot gjorda i ugnen och det var en oslagbar kombination.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.