Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het fläskfilégryta med grönt sällskap

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God gryta med mycket grönsaker. Blir som de flesta grytor godare om den lagas dagen innan den ska serveras, den är dock god samma tillagningsdag också!

Ingredienser

Instruktioner

Putsa filén och skär i ca 2 cm bitar (ev dela också på mitten om man vill ha mindre bitar) Skala och skär löken valfritt Skär squashen och paprikan i bitar Dela champinjonerna i mindre bitar Skär bananerna i ca ½ cm bitar Dela broccolin i mindre bitar Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund. Lägg sedan grönsakerna i grytan. Lägg i champinjonerna i stekpannan och låt vattnet från dem försvinna. Stek dem sedan gyllenbruna. Lägg dem i grytan. Lägg broccolin i grytan tillsammans med mjölken, grädden och övriga ingredienser förutom bananerna ( de blir alltför söndermosade om de får koka med hela koktiden). Låt grytan koka upp och koka sakta under lock ca 10 minuter. Red eventuellt grytan med maizenamjöl och lägg i bananerna. Låt grytan koka ytterligare ca 2-3 minuter. Servera grytan med ris och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nellie97 24 april 2009

    HUR MYCKET GRÄDDE SKALL DET VARA I FLÄSKFILEGRYTAN ? Brolle36

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.