Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het Ingefärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Het gryta med smak som blir godare om du tillagar den dagen före

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin fint. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i chili, ingefära, buljongtärning, vatten, soja och crème fraiche. Låt koka under lock ca 45 min . Ta av locket och låt grytan koka ytterligare 15 min. Hit kan man förbereda. Värm grytan.
  2. Skär salladslöken i bitar och fräs den snabbt i smör. Lägg den i grytan.Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor. Fräs bönor och tomater i smör ett par minuter. Ringla över honung och pressad limesaft. Servera grytan med bönsalladen, rucola och ev ris. Garnera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.