Het gryta med smak som blir godare om du tillagar den dagen före
Instruktioner
- Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin fint.
Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i chili, ingefära, buljongtärning, vatten, soja och crème fraiche. Låt koka under lock ca 45 min
.
Ta av locket och låt grytan koka ytterligare 15 min.
Hit kan man förbereda. Värm grytan.
- Skär salladslöken i bitar och fräs den snabbt i smör. Lägg den i grytan.Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Fräs bönor och tomater i smör ett par minuter. Ringla över honung och pressad limesaft. Servera grytan med bönsalladen, rucola och ev ris. Garnera med limeklyftor.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar