Het Ingefärsgryta

Het gryta med smak som blir godare om du tillagar den dagen före

Het Ingefärsgryta
Källa: Arla
Uppladdad av: jas65
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

600 g benfri fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 -1 röd spansk peppar
Smör
2 msk grovriven ingefära
1/2 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 1/2 tsk kinesisk soja
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
2-3 salladslökar

Bönsallad:
1 burk stora vita eller svarta bönor
250 g körsbärstomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1-2 lime

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1902
Sparat:
39

Gör så här

Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin fint.
Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i chili, ingefära, buljongtärning, vatten, soja och crème fraiche. Låt koka under lock ca 45 min
.
Ta av locket och låt grytan koka ytterligare 15 min.
Hit kan man förbereda. Värm grytan.

Skär salladslöken i bitar och fräs den snabbt i smör. Lägg den i grytan.Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.

Dela körsbärstomaterna i halvor. Fräs bönor och tomater i smör ett par minuter. Ringla över honung och pressad limesaft. Servera grytan med bönsalladen, rucola och ev ris. Garnera med limeklyftor.

LIKNANDE RECEPT

av lennali
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av annis70
över 2 månader
av Angie87
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.