Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het Köttfärslimpa med klyftpotatis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassisk rätt som jag piffat upp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt i ugn 200 grader.
  2. Häll upp mjölken i en bunke och knäck ägget. Vispa lite lätt. Tillsätt ströbrödet och låt det svälla ca 5-7 minuter. Under tiden förväller du svampen och häller i svampen i bunken.
  3. Pressa två vitlökshalvor i bunken, samt 2½ tsk sambal oelek och 7-8 droppar tabasco. Sedan i med köttfärsen och blanda runt. Tillsätt salt, chilipulver, peppar och vitpeppar.
  4. Forma köttfärsen till en limpa på plåten. In i ugnen 15 min.
  5. Under tiden: Skala potatisarna, löken och morötterna. Klyfta potatisen, löken och morötterna i bitar.
  6. Ta ut plåten och lägg potatisen, löken och morötter runt färslimpan. In i ugnen igen i 20 minuter.
  7. Blanda buljongen i 1 dl vatten låt det koka upp. Tillsätt grädden.
  8. Ta ut plåten och häll det runt köttfärslimpan. In med plåten 5 minuter. Färdigt!
  9. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.