Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het köttfärspirog

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag sökte efter ett smakminne - en köttfärspirog med ordentlig hetta, som jag åt på 80-talet. Det här är det närmaste mitt smakminne jag kommit. Om du gillar lite starkt så är det ett tips att göra ungefär så här! Mängder ej angivna för kryddorna då man måste smaka av själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Stek färsen med hackad lök och vitlök. Stek gärna med spiskumminet också så det får fräsa i smör lite innan resten går i. Tillsätt tomater och kryddor. Låt småputtra så länge du har tålamod till - jag tycker det blir godare ju längre det får stå och koka ihop. Notera att då kan man behöva tillsätta lite vatten - ej angivet i receptet.
  2. Rulla ut smördegen, ha på färsen, toppa med riven ost. Vik ihop degen. Pensla med vispat ägg och strö på sesamfrö.
  3. In i ugnen - mitten av den. Grädda till fin färg, eller ca 20-30 min.
  4. Servera med sallad. Gärna en klick crème fraiche eller gräddfil om man vill ha något att minska hettan med, beroende på hur starkt du har gjort det då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.