Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kryddig och god köttgryta med fyllig smak. Denna rätt är godast om man gör den dagen innan serveringen så den får stå och mogna ett dygn. Sen är det bara att värma upp och servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och ta bort hinnorna. Strimla köttet i grova strimlor. Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet i smöret. Ansa champinjonerna och dela dem i bitar, bryn dem i lite smör i ca 5 minuter. Skiva purjolöken och strimla löken och fräs det tillsammans med champinjonerna tills löken blir mjuk och glansig. Skiva bambuskotten i mindre bitar. Lägg i bambuskotten och pressa i vitlöken.
  2. Häll över grädde, mjölk , crème fraiche, tomatkross, rött vin, kalvfond, tomatpurén och den kinesiska sojan. Lägg i lagerblad och krydda med basilika, socker, salt och svartpeppar och rör om. Sänk värmen, lägg på lock och låt det puttra i ca 15 minuter.
  3. Lägg i 1 msk Heinz salsa extra hot i taget, och prova dig fram så den blir lagom het. Rör om mellan varje matsked. Om det fläskfilé så låt det småputtra iytterligare ca 20 minuter. Är det fläskytterfilé skall det kokas 50-60 minuter till. När det är färdigkokt smaka av och krydda mer om det skulle behövas. Rör i lite maizenamjöl till lagom tjock sås. Garnera med lite hackad persilja.
  4. Serveringsförslag: Servera ris eller kokt potatis till denna rätt. Bjud rårivna morötter och en grönsallad till. Drick gärna ett fylligt rött vin till denna rätt. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.