- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Grundreceptet lärde jag mig faktiskt på hemkunskapen i 8:an, för en sådär...ja en himla massa år se'n ;)
Har sedan själv piffat till den lite extra efter tycke och smak. Supergod och värmande en kall vinterdag!
Går även utmärkt att frysa in!
Instruktioner
- Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och skiva (eller skär i bitar) potatis och morot och låt koka under lock. Efter ca. 10-12 min bryter du ner spaghettin i småbitar och låter koka med.
- Under tiden detta kokar skalar och hackar du löken, fräs den sedan tillsammans med lite hackad färsk chili. När löken blivit gyllenbrun lägger du med köttfärsen i pannan. Salta och peppra och pressa i vitlöksklyftan.
- Häll ned köttfärsen i soppan/grytan strax innan potatis/morot och pastan är färdigkokt.
- Klicka i chilisås och ketchup och strö i paprikapulver och finklippt eller fryst persilja. Låt koka ihop en liten stund.
- Servera rykande het toppad med crème fraiche och lite färsk eller torkad basilika.
- Nyttigt och värmande!
Publicerat den
13 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar