Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het köttfärssoppa/gryta med chili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Grundreceptet lärde jag mig faktiskt på hemkunskapen i 8:an, för en sådär...ja en himla massa år se'n ;) Har sedan själv piffat till den lite extra efter tycke och smak. Supergod och värmande en kall vinterdag! Går även utmärkt att frysa in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och skiva (eller skär i bitar) potatis och morot och låt koka under lock. Efter ca. 10-12 min bryter du ner spaghettin i småbitar och låter koka med.
  2. Under tiden detta kokar skalar och hackar du löken, fräs den sedan tillsammans med lite hackad färsk chili. När löken blivit gyllenbrun lägger du med köttfärsen i pannan. Salta och peppra och pressa i vitlöksklyftan.
  3. Häll ned köttfärsen i soppan/grytan strax innan potatis/morot och pastan är färdigkokt.
  4. Klicka i chilisås och ketchup och strö i paprikapulver och finklippt eller fryst persilja. Låt koka ihop en liten stund.
  5. Servera rykande het toppad med crème fraiche och lite färsk eller torkad basilika.
  6. Nyttigt och värmande!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.