Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het mexikansk fläskfilé med citronris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé är en alldeles ypperlig köttbit att hetta till - att receptet sedan är enkelt är ju inte helt fel :-D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Paprikasås: Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare i någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Salta, peppra, häll över paprikasåsen och strö över ost. Gratinera i ugnen tills det fått en fin färg, ca 15 minuter.
  4. Citronris: Skölj riset väl under rinnande kallt vatten. Häll det tillsammans med vatten och salt i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda i 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter.
  5. Fräs cashewnötter, linser, senapsfrön och hackade chilifrukter i olja i en stekpanna i någon minut. Vänd ner blandningen i riset tillsammans med resterande ingredienser.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anatha 19 november 2010

    Väldigt väldigt gott! Min nya favorit rätt!

  • MrsC 19 november 2010

    Härligt!! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.