Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het pastasås med rökta musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En enkel och smal pastasås med sting som lagas medan pastan kokar. Använd gärna ekologiska ingredienser ;-).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Under tiden som pastan kokar hinner du göra såsen klar!
  2. Fräs hackad lök, vitlök och chilin. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa tillsammans någon minut.
  3. Tillsätt tomatkrossen och låt koka tills pastan nästan är klar. Smaka av med strösocker (detta är viktigt för att få tomatsåsen mindre syrlig), salt och peppar. Krydda eventuellt med mer chilipulver.
  4. Skölj musslorna i ett durkslag.
  5. Häll upp pastan på tallriken. Häll tomatsåsen över. Strö musslorna över rätten och klipp färsk persilja över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.