Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het rödbetsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Indiskinspirerad gryta med rödbetor, lök, spiskummin och tomat. Den passar bra till stekt kött eller kryddiga korvar med ris till.

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp oljan och fräs spiskumminfröna 1-2 minuter. Skär löken i strimlor och finhacka vitlöken, fräs tills de blir mjuka. Tillsätt finskurna rödbetor tillsammans med tomatkrosset och övriga kryddor, rör om och sätt på locket och låt puttra på låg värme tills rödbetorna blivit lite mjukare. Häll i lite vatten om det blir för torrt. Rödbetorna ska inte bli för mjuka, lite tuggmotstånd ska vara kvar, det brukar ta mellan 25-35 minuter beroende på hur tjockt skurna de är. Till sist blandas crème fraichen ner, strö över lite persilja precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.