Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het tomat- och äppelmarmelad med lime och mandel

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Annorlunda men gott Servera till starka ostar eller på rostat bröd. Tips på smaksättare; Kanelstång, färsk ingefära, rosmarin, stjärnanis, vaniljstång, lavendelblommor, mandel, russin, kryddnejlikor, konjak, whiskey, rom, mörk choklad, vitlök, chili, pepparrot, saffran, färsk timjan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och riv äpplena grovt. Riv limeskalet. Dela limefrukten i halvor och pressa ur saften.
  2. Blanda hackade tomater, äpplen, saft och skal från limen, skållad mandel och chiliflakes i en gryta och låt blandningen koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsocker och koka ytterligare fem minuter under omrörning.
  3. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  4. Häll upp i varma väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.