Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het tomatsoppa med aprikoser, basilikacréme och chévretoast

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mustig tomatsoppa som värmer gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka aprikoserna grovt. Stek lök, vitlök och aprikoser i lite olivolja. Häll på tomatkross, buljong, socker och salvia, koka ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Red med grädden och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela baguetten på längden. Bred på pesto och fördela rucolan ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg på. Ringla över honungen, strö över pinjenötter och gratinera i ugnen till fin färg. Skär i snittar.
  5. Rör ihop alla ingredienser till basilikacrémen.
  6. Servera soppan varm med en klick basilikacréme och den frasiga chévretoasten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.