Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta ädelostfyllda köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här saftiga nötfärsbullarna är fyllda med ädelost och frästa i het chilisås. De smakar underbart gott, både som varmrätt och som plockmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ströbröd, salladslök, ägg, worcestershiresås, salt och svartpeppar i en stor skål.
  2. Skär osten i 1 cm tärningar. Lägg drygt 1 msk färssmet i handen och tryck in en osttärning i mitten. Forma en köttbulle runt osten. Upprepa med resten av färssmeten och osten.
  3. Lägg köttbullarna i en ugnssäker form med cirka 1 cm mellanrum och stek köttbullarna i ugnen cirka 20 minuter tills de är vackert brynta och genomstekta.
  4. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt chilisås. Blanda väl. Vänd köttbullarna i såsen och lägg upp dem på ett fat. Ringla över såsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.