De här saftiga nötfärsbullarna är fyllda med ädelost och frästa i het chilisås. De smakar underbart gott, både som varmrätt och som plockmat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ströbröd, salladslök, ägg, worcestershiresås, salt och svartpeppar i en stor skål.
- Skär osten i 1 cm tärningar. Lägg drygt 1 msk färssmet i handen och tryck in en osttärning i mitten. Forma en köttbulle runt osten. Upprepa med resten av färssmeten och osten.
- Lägg köttbullarna i en ugnssäker form med cirka 1 cm mellanrum och stek köttbullarna i ugnen cirka 20 minuter tills de är vackert brynta och genomstekta.
- Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt chilisås. Blanda väl. Vänd köttbullarna i såsen och lägg upp dem på ett fat. Ringla över såsen och servera.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar