Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta heta habanero kycklingvingar

 
Skriv ut

Riktigt superheta kycklingvingar! Så ofantligt gott och nästan som en drog, man får en riktig kick av att äta dessa. Men är man inte van vid extrem stark mat så klarar man inte dessa gudomliga vingar. Men för oss andra, Smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en gryta och häll i alla ingredienserna utom kycklingvingarna blanda alltihop och låt puttra i en timme.
  2. Medans BBQ-såsen puttrar så ta fram en stor gryta och koka upp vatten, när vattnet kokar lägg i kycklingvingarna och koka i 5-10 minuter. Ta ut kycklingvingarna ur grytan och häll ut vattnet lägg sedan tillbaks vingarna och låt stå och svalna.
  3. När BBQ såsen är klar häll en tredjedel över kycklingarna och rör om väl. Lägg på lock eller gladpack och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar.
  4. Dags att hetta upp grillen eller ugnen (ugn ca 225 grader).
  5. Ta upp kycklingarna ur marinaden. Lägg på plåt och grilla ca 20-25 minuter, pensla med marinaden ett par gånger.
  6. Använd resten av såsen du ej använde vid marinering som sidosås för de som klarar hettan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.