En gryta som blir godare ju längre den får stå på spisen och puttra.
Instruktioner
- Skär köttet i 3x3 cm tärningar.
Hetta upp fetter i en stor fettsnål gryta, gärna tefal. Strö i curry och cayenne och rör om. Tillsätt köttet och bryn det. Mala över peppar och salt efter behag.
- Ansa och dela lökar och champinjoner, lägg i grytan och rör om väl. Späd med ett par dl buljong. Lägg på lock och låt sakta puttra i 30 min, späd efter hand med mer buljong om det behövs.
- Skär äpplet i bitar och strimla paprikan, rör ner i grytan.
Rör i tomatkross och tomatpuré, låt små koka ytterligare 20-30 minuter, tills köttet är mört.
- Häll i rödvinet och smaka av med salt och peppar. Koka ytterligare några minuter. Tag grytan från spisen och rör i creme fraiche och strö på pinjenötterna, som har snabbt rostats i en torr stekpanna.
- Servera med kokt ris och små skålar med ananas, grönsallad och gurkstavar.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar