Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta ingefärskakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sirapen ger en söt kolasmak åt dessa läckra småkakor som smälter i munnen. Det heta inslaget kommer från kajennpeppar. En härlig kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Lägg mjöl, socker, ingefära, kajennpeppar, bakpulver och smör i en matberedare med kniven isatt och blanda. Det går även bra att blanda för hand. Tillsätt de båda sirapssorterna.
  3. Dela degen i 24 bitar. Forma degbitarna till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna på bakplåten.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.