Pastaknyten med kryddad köttfärs är både spännande och ny mat. Koka knyten i god tid och gratinera dem strax innan de ska serveras.
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Arbeta samman mjöl, ägg, salt och olja. Tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Linda in degen i platsfolie och lägg den kallt ca 1 timme.
- Ansa och strimla purjolöken. Skala och riv moroten. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
- Fräs purjolök och morot i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fin färg och allt är smuligt.
- Tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och sweet chilisås. Rör ner de avrunna böngroddarna.
- Ta fram degen och kavla ut den tunt. Skär eller sporra ut fyrkanter, ca 14x14 cm. Fördela fyllningen i dem. Vik upp hörnen och tryck till ordentligt så du får små knyten.
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner några knyten åt gången. Koka dem ca 5 minuter. Låt knytena rinna av. Lägg dem på smord plåt.
- Så här långt går det fint att förbereda. Strö sedan över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg. Servera med sallad, sweet chilisås och soja.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar