Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta räkor med habanero (För den som vill ha hetare)

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Serveras rykande heta i sin egen form. Dom är enormt goda tillsammans med en bit baguette som doppas i det aromatiska spadet. Det heta inslaget i denna rätt gör att ett ljust lageröl med liten beska passar bäst. T.ex San Miguel (nr 1585) Kronenbourg 1664 (nr 1517)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter! och peta inte i ögonen).
  2. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme (OBS inte Zeta) (Eller dela upp på 4 portionsformar).
  3. Tillsätt vitlöken och habanero och när oljan börjar koka, sänk värmen något. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. Salta med en ”nypa gourmétsalt” och strö lite paprikapulver över.
  4. Serveras rykande heta i sin egen form. Dom är enormt goda tillsammans med en bit baguette som doppas i det aromatiska spadet.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Lottrup 3 juni 2010

    Tycker det verkar vara en god rätt. Ska testas vid tillfälle. Blir lite nyfiken på varför Zeta-olja avrådes?

  • jharstrom 23 juli 2010

    Kanongott! Och dessutom snabbt och lättlagat.

  • Christer_Hansson 30 juli 2010

    Hej Zeta har lagt in "Zeta olivolja" i mitt recept på matklubben (Sidan är reklam finansierad, så del är väl inget konstigt med det) Jag har skrivit "OBS inte Zeta olja" i beskrivningen då jag tycker att Zeta oljan smakar "Terpentin"! Den smakar för mycket helt enkelt och tar DÖD på de flesta maträtter. Det skall var en ganska neutral olja. (Det går säkert bra med rapsolja med, bara det inte är Zeta)

  • KristofferJohansson 19 februari 2012

    Ska definitivt prövas. Såg väldigt gott ut. Tack för receptet!

  • helena1949 14 april 2012

    Tack för receptet! Det är precis den vi ville ha. Vi har varit i Torrevieja och ätit där, den var fantastiskt god. I kväll skall vi ha gäster, så vi bjuder den som färrätt.. Tack ännu en gång!

  • plattan 2 april 2016

    Jättegott, precis som i Spanien. har du fått tag på formarna du server ur ? letat överallt.

  • Christer_Hansson 3 april 2016

    Hej angående gjutjärnsformarna. (Franska) Dem har jag köpt för länge sedan på Werner&Werner. Osäker på om de finns kvar i deras sortiment? Werner&Werner har hjälpt mig köpa andra större gjutjärnstallrikar som de beställde från Skeppshult. (Ganska dyrt) Skeppshult har en egen butik i Skeppshult där det mesta i gjutjärn borde finnas till kanske lägre pris. http://www.skeppshult.com /Christer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.