Festlig lite förrätt, som man enkelt kan anpassa efter sällskapets storlek.
Instruktioner
- Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem i små bitar. Dela räkorna i mindre bitar.
- Ansa och hacka salladslöken och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
- Blanda kräftstjärtar och räkor med lök, vitlök, pepparfrukt, lime, hummerfond och tomatpuré.
- Rosta sesamfröna 1-2 minuter i stekpanna och låt därefter smöret smälta över dem.
- Sätt ugnen på 225º.
- Vik filodegsarken, så att dom blir avlånga, och dela i tre bitar.
- Pensla äggvita runt degkanterna och klicka ut drygt 1 msk fyllning på mitten. Dra ihop till knyten.
- Pensla med sesamsmör och lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. Servera när de svalnat något.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar