Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hi-hat cupcakes

 
Skriv ut

Goda Chokladmuffins med en liten "mums mums" på toppen istället för frosting. De är riktigt mastiga så ett tips är att inte göra "mums mumsen" så stor. Beroende på hur stora du gör de så blir det cirka 15-25 st. Mina är fyllda lite mindre än receptet visar så för mig blir det alltid kring 20 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Frosting/maräng: Blanda äggvitor, strösocker och saft av en citron i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i cirka 1 minut.
  9. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår efter vispen. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker.
  10. Vispa med elvisp i ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
  11. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Lämna cirka en centimeter runt kanten. Låt stelna i kylen.
  12. Hacka chokladen och smält den i vattenbad tillsammans med matoljan.
  13. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i chokladen.
  14. Låt stelna i cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.