Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hickory-Rapsgrisspjäll med tillbehör från den amerikanska södern

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den amerikanska södern bjuder på äkta soulfood. De här rökiga, sötklibbiga Rapsgrisrevbenspjällen är verkligen något extra. Komplettera med grillade majskolvar, bakpotatisskivor och rostade cocktailtomater så är du hemma!

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg Scans rapsgris revbensspjäll i en kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Skumma av vattnet. Tillsätt salt och Hickory liquid, låt koka i ca 1,5 timme, gärna längre. 2. Värm ugnen till 120°C. Blanda bbqsås med riven ingefära och lakritspulver. 3. Lägg tomaterna på en ugnsfast form och ringla över 1 msk rapsolja, timjankvistar, krossad vitlök, socker, salt och peppar. Låt gå i ugn i ca 45 min. 4. Tänd grillen. Skiva bakpotatisen, pensla med rapsolja, salta, peppra och lägg på grillen. 5. Skiva majsen och pensla med rapsolja. Pensla revbensspjällen med lite av bbqsåsen, spar resten till servering. 6. Grilla revbensspjällen tillsammans med majsen. Servera med de rostade tomaterna och resten av bbqsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.