Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsbrödet

(15 kommentarer)  
Himmelsbrödet Himmelsbrödet
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett himla gott bröd som är himla lätt att baka. Segt och frasigt pga att att du slipper allt knådande. Behöver bara jäsa en gång. Passar perfekt till salladen, soppan eller buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Blanda vatten och mjölk och häll lite över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resterande vatten- och mjölkblandning, salt och honung. Rör ner fullkornsmjölet och det mesta av vetemjölet.
  2. Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1 - 1 1/2 timme. Degen skall bara jäsa en gång.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Strö ut 1/2 - 1 dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen. OBS! Knåda inte degen - jäsbubblorna skall vara kvar. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca 1/2 dl.
  5. Platta försiktigt ut degen med handen till ca 30 x 40 cm. Skär snabbt, enklast med en degskrapa, degen i 6-7 cm smala remsor. Dela varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek. Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Grädda direkt i mitten av ugnen 8-9 minuter. Låt svalna utan bakduk så blir brödskorpan frasig och fin.

Kommentarer (15)

  • anke 8 februari 2009

    Det här är ett jättebra recept. Jag brukar kalljäsa över natt och kallar det "reklambrödet" - för man hinner precis röra ihop det under en reklampaus....

  • Amiie88 18 mars 2009

    Gott bröd!

  • falkare 29 mars 2009

    Bakade detta bröd i helgen men tog annat mjöl. 5 dl Rågsikt och 7½ dl Vetemjöl Special - blev jättebra!! Man tager vad man haver - jag hade dessa mjölsorter hemma och det fungerade utmärkt.

  • Majainorr 12 oktober 2009

    Enkelt att göra och smakade sååå gott! Kommer att baka det fler gånger! Högsta betyg från mig!

  • caromell 28 februari 2010

    Tänkte testa att baka det här brödet, men undrar om det funkar att frysa in det?

  • publikhav 19 juni 2010

    Väldigt knepigt när man skulle dela degen, eftersom de var så kladdigt! Men resultatet blev i slutändan väldigt bra, super gott bröd! Och väldigt lätt att göra, jag som bara tidigast bakat scones och såna där frallor som man gör på hemkunskapen som smakar jäst =P. Kommer verkligen göra det igen!

  • Clay 13 juli 2010

    Kanon gott bröd... ibland glömmer jag att degen ska vara kladdig och gör den lite för fast, då blir den lättare att dela och fortfarande luftig och inte för mjölig. Använder mig av vetemjöl special. Även gott att ha hackade svarta oliver i =)

  • perssons5 19 augusti 2010

    Supergott bröd och lättbakat, bättre kan det inte bli

  • mammaellen 3 juni 2011

    Hur blir dessa bullar om man fryser dom ????

  • IASAB 30 juni 2011

    Supergott och superenkelt - bättre kan det inte bli!

  • mattjejen 7 september 2012

    Andra gången på kort tid jag bakar ditt goda bröd... ett gott å enkelt bröd som går ganska snabbt att baka. Den här gången hade jag i solrosfrön, linfrön å sesamfrön. Tack för ett superrecept som jag kommer baka många gånger!

  • Linna5 1 februari 2013

    Jättegoda brödbullar! Jag skar min deg med pizzaslicern i 4x6 bitar, raka rutor, och fixade till dem så att de blev sneda när jag la dem på plåten. Jag var lite orolig för degen var så platt, men bullarna jäste upp jättefint i ugnen. Kom bara ihåg att mjöla bakbordet ordentligt, och dina händer också, så blir det lättare att jobba med degen eftersom den är så lös.

  • KexetZ 29 augusti 2013

    Ett helt fantastiskt brödrecept! Jäsning i 1,½ timme och inget stök med kavling och knådning på bakbord och ingen andra jäsning! Bästa receptet på bröd jag har hittat på länge! Passar perfekt till tjejmiddagen som kuvertbröd! Jag "twistade" ändarna på degbitarna då man skar dom i sneda rutor, så de blev snurrade istället för att lägga dem platt på plåten. Snyggt för ögat, superenkelt och supergott!

  • mmarabou 6 juli 2015

    Jättegott bröd och lätt att baka!

  • Agnetael2 18 juli 2015

    Fantastiskt, thanks for charing.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.