Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med himmelsk glasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

För alla kladdkaksälskare! Glasyren är så god att man kan äta den som den är!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakan.
  2. Blanda ihop ingredienserna till kakan till en slät smet. Häll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden glasyren. Lägg osten i en skål med smör, vaniljsocker, kakao och kaffe. Mosa med gaffel till en slät smet. (lättast är det att blanda i en matberedare.)
  5. Sikta ner florsockret.
  6. Bred över glasyren på den avsvalnade kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Medaso 17 oktober 2011

    Ny favorit! Jag är inte alls förtjust i kladdkaka men resten av familjen är. Den här har blivit allas nya favorit, även min. Glasyren kommer jag att använda till moccarutor och muffins. Ska prova att byta ut smöret mot jordnötssmör eller Nutella för variation.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.