Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk 2½ timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Efter 2½ timme i ugnen faller köttet isär av ett lätt tryck med gaffeln. Himmelskt! Stekskyn med rosmarin och vitlök är koncentrerad i smaken och därför behövs ingen sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  2. Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök. Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken.
  3. Genom att ösa steken tar köttets yta smak av skyn som bildas. Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tysongubben 16 mars 2013

    Låter supergott ska locket vara på i ugnen eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.