Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk tårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En himmelsk tårta, lätt och luftig som ett moln på sommarhimlen. Det rätta "lyftet" för tårtan med hembakta sockerkaksbottnar och en egenhändigt gjord ananasfromage.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 2 liter. Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
  2. Smält matfettet, låt det svalna och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader, 35 minuter. Låt kakan svalna innan du tar den ur formen.
  3. Vispa äggulor och socker till fromagen poröst. Lägg gelatinbladen i lite vatten, krama ur dem och smält dem över svag värme. Ta kastrullen från värmen och tillsätt ananasspad och citronsaft. Häll allt i äggsmeten under omrörning.
  4. Vispa grädden och sedan äggvitorna till hårt skum. Rör först ner grädden i smeten och därefter äggvitorna.
  5. Skär sockerkakan i tre bottnar och rengör formen. Lägg den nedersta bottnen i formen och bred över 1/3 av fromagen. Täck med nästa botten, bred över fromage, lägg på den sista bottnen och avsluta med fromage. Ta tårtan ur formen och garnera med ananasbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.