Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirsbiffar

 
Skriv ut

När min bror blev vegetarian började vi experimentera med att göra vegetariska biffar. Dessa har blivit mina favoriter. De passar utmärkt både till ugnsrostade grönsaker och i hamburgerbrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj hirsen noga. Koka hirsen ca 20 minuter, tills hirsen absorberad vattnet.
  2. Grovhacka löken. Kör lök, kikärtor och ägg till en puré med hjälp av stavmixer eller i en matberedare. Blanda i den kokta hirsen. Rör ner mjöl (mjölet är till för att binda vätskan i smeten) och kryddor.
  3. Stek hirsbiffarna i plättlagg eller stekpanna på medelstark värme tills de fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.