- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den hette faktiskt så i min mammas gamla tidning. Mäktig och underbart god. Den ska helst stå kallt ett par timmar.
Instruktioner
- Stöt kexen fint. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med sockret i kexsmulet. Bred ut blandningen i en rund form, 25-30 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Rör mjukosten porös. Blanda i rivna osten, sockret och vaniljsockret. Vispa upp äggulorna lite. Blanda ner dem. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten över kexbotten. Grädda den halvfärdiga kakan i 175 graders värme ca 45 minuter. Den får inte bli alltför brun!
- Ta ut kakan och bred över gräddfilen. Grädda på nytt i 175 grader, men bara 15 minuter denna gång.
- Låt tårtan stå kallt en god stund innan serveringen.
- Det blir gott att garnera med t.ex. skivad kiwifrukt och jordgubbar strax innan servering.
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar