Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hittills hemlig osttårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den hette faktiskt så i min mammas gamla tidning. Mäktig och underbart god. Den ska helst stå kallt ett par timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kexen fint. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med sockret i kexsmulet. Bred ut blandningen i en rund form, 25-30 cm i diameter, med löstagbar kant.
  2. Rör mjukosten porös. Blanda i rivna osten, sockret och vaniljsockret. Vispa upp äggulorna lite. Blanda ner dem. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten över kexbotten. Grädda den halvfärdiga kakan i 175 graders värme ca 45 minuter. Den får inte bli alltför brun!
  3. Ta ut kakan och bred över gräddfilen. Grädda på nytt i 175 grader, men bara 15 minuter denna gång.
  4. Låt tårtan stå kallt en god stund innan serveringen.
  5. Det blir gott att garnera med t.ex. skivad kiwifrukt och jordgubbar strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.